Partiële/gedeeltelijke prothese / Frames

Een partiële prothese is een plaat- of frameprothese die een of meer tanden of kiezen vervangt. Deze prothese kunt u uit de mond nemen. De plaatprothese wordt gemaakt van een tandvleeskleurige hars. In de hars zitten de kunsttanden en -kiezen verankerd. Een partiële prothese kan nooit gebruikt worden om alle tanden of kiezen vervangen.

Partiële/gedeeltelijke prothese/frames_Tandtechniek_Veldhoven

Wat is een frame?

Een frame is enkel mogelijk als er nog genoeg en stevig verankerde elementen in de mond aanwezig zijn bij een patiënt waarbij een metalen constructie vervaardigd kan worden waar de ontbrekende elementen in verankerd zitten. Een frame verkrijgt zijn houvast door klammers die in de ondersnijdingen van de elementen liggen of verankerd zijn middels precisie verankering aan een buurelement of op een implantaat.

Voordat een frameprothese wordt afgedrukt moeten er eerst steunen in de tanden en kiezen gemaakt worden, dat is bij een plaatprothese niet nodig.

Onze tandtechnische specialisten staan klaar om samen
met u de beste mondzorg te leveren:

Nick
overlay-tom1
Nick
Nick

Tandprotheticus

Eli
overlay-tom1
Eli
Eli

Klinisch prothesetechnicus

Wendy
overlay-tom1
Wendy
Wendy

Assistente

Irma
overlay-tom1
Irma
Irma

Assistente

overlay-gradient-140x450

Geïnteresseerd?

Benieuwd wat onze deskundige en betrokken tandtechnische specialisten voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.